Bjøro Håland

 

I 1986 fikk jeg det spennende oppdrag det var, å være med på en lang jueturne med Bjøro.

Med en fin gjeng og et godt apparat rundt av både  lys og lydfolk med full kontroll, ble dette en koselig turne som strakte seg  fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør . Det ble 20 spillejobber på 20 dager.

Det er ikke for ingenting at jeg kalte denne turneen for «Julebordsturneen», for jeg minnes at jeg la på meg adskillige kilo på de tre ukene den varte.

Bjøro var en av de virkelig store artistene på 70 og 80 tallet, alle kjenner vel til landeplagen «I Love Norwegian Country», som var en av hans største hit-låter.

Før dette  var jeg og med på noen låter på hans LP «Bjøro Håland», og også på en jobb eller to på Vestlandet.  Ellers var det Arne Vigeland som spilte steelgitar fast med Bjøro Håland på denne tiden.Jeg tar gjerne flere jobber med Bjøro, en alle tiders kar og en dyktig og fin artist. På bildet ser du Bjøro og hans kone Liv, som helt klart hører med, også når det gjelder musikkarieren.

 

Med på turneen var og den amerikanske munnspilleren Terry McMillan, under kan du se en Video der  Terry McMillan spiller med Chet Atkins. Dette er sånn jeg husker ham fra juleturneeen:

Så ble det da hyggelig gjensyn med Bjøro og Liv  i høst på Black Season Festival i Kristiansand nå i Oktober 2011. Og ikke minst et par spillejobber sammen med Bjøro og Countrysnakes. Veldig kjekt å få spille med denne gjengen igjen!